Водич за патување

Како изгледа најстарата дестилерија за виски во Шкотска (ФОТО)

Напишано од The Gentleman

Додека седиме во светски “lockdown” не ни останува ништо друго освен да уживаме во убавините кои ни го носи светот. Денеска ќе ве однесеме во најстарата дестилерија за виски во светот која се наоѓа во Шкотска.

По течението на реката Турет се наоѓа оваа дестилерија која постои од 18 век или поточно е отворена во 1775 година. Glenturret е вискитео кое излегло од ова дестилерија. За жал сега е комплетно напуштена.

За авторот

The Gentleman