Бизнис совети

Како Јосиф Дамјанов се справува со секојдневните предизвици?

Напишано од Mr. M

Неговата животна мисија е да биде канал и можност да донесе поквалитетен живот за луѓето но и за себе. Јосиф Дамјанов е независенп артнер на Herbalife Nutrition. Пред 3ипол години го започнал каде што зборува за неговите ставови и размислувања поврзани со исхранта, а денеска има и своја рубрика на Утринска на Телма. Пред 2 години станал партнер и ко-основач на ФитКит мобилната апликација и пред 1 месец успешно ја организираше FitBiz Academy -академија за фитнес тренери заедно со Тоше Зафиров под капата на IBFF (International Body Building and Fitness Federation).

Во блиска иднина од него може да очекуваме да лансира private label линија на продукти.

Во разговорот успеавме да дознаеме како Јосиф се справува со предизвиците кои му ги носи секојдневието.

Така што повеќе не им ставам етикета “добро” или “лошо”. Научив дека предизвик е само еден обичен настан или ситуација на кој што не треба да и даваме било каква етикета и значење. Се трудам да исклучам емоции за било каков настан во работата. Во работата единствено е добро да се уклучени страст, благодарност и емпатија. Друго се треба да биде на нула.

За авторот

Mr. M