Селебрити

Како медиумите го уценувале Џеф Безос

Напишано од Mr. M

Џеф Безос во овој период е еден од најатрактативните личности во моментов. Покрај тоа што е најбогатиот човек во светот, тој беше постојано во медиумите поради неговиот развод со сопругата. Магазинот Нешнал Енквајерер беше првиот кој шт напиша за разводот на Безос, а објави и интимни пораки за кои Безос побара истрагата да ги открие.

Безос сакал да дознае од каде такви материјали се нашле во списанието. Потоа, посредници на шефот на издавачката куќа Дејвид Пикер од него побарале тоа да го запре.

Дејвид Пикер e доста близок со маериканскиот претседател Трамп. Тој морал да признае дека плаќал огромни суми на пари за аферите на Трамп, а општо познато е дека Доналд Трамп е постојано критички настроен кон Џеф Безос.

Трамп е од оние луѓе кои го сметаат за „свој непријател“ поради издавачкиот ангажман, тврди Безос во блогот. Безос во 2013 година го презеде Вашингтон пост.

За авторот

Mr. M