Водич за патување

Како најлесно да се “исклучите” на одмор

Напишано од The Gentleman

Одењето на одмор за некого претставува вистински стрес. Проблемите од работа, постојаното ѕвонење на телефон, пораки, мејлови, аларми. Сето тоа треба да го ставите на “мјут” за да имате вистински одмор.

И секо од вас се прашува како. Едноставно е.

На одмор носете телефон кој е стар и нема ништо на него

Купете си фото апарат, наместо смартфон.

Понесете си голема книга за читање

Исклучете алармите и наспијте се

Поминувајте го времето со вашите најмили квалитетно

Јадете локална храна, и уживајте во пијалоците

 

За авторот

The Gentleman