Креатива Храна

Како популарните ланци на исхрана ја рекламираат својата храна?

Напишано од Mr. N

Колку пати ви се има случено да очекувате феноменален оброк со совршен изглед во ресторан, како што е претставен на телевизија или пак социјалните мрежи, а всушност добивате нешто што воопшто не изгледа на производот кој сте го виделе?

Оваа појава е многу честа, а причината за тоа е начинот на кој храната и одредените јадења е претставена и прикажана на рекламите. За да изгледа храната попривлечна, креаторите на рекламата користат различни методи и неверојатни начини на кои никогаш не би помислиле.

Еден од примерите е дека за палачинките користат моторно масло кое го заменува јаворовиот сируп, додека пена за бричење се користи наместо шлаг. Јаворовиот сируп се разлева и не изгледа убаво на слика, додека моторното масло останува на површината на палачинката и дава предобар изглед и сјај. Шлагот после некое време ја губи својата форма, додека пената за бричење е секогаш иста.

Ако сакате да дознаете какви видови на трикови се користат при рекламирање на храната, тогаш мора да го погледнете следниот видео клип.

 

За авторот

Mr. N