Автомобили Апликации

Како Volvo ни помага во случај на сообраќајна незгода?

Напишано од Mr. M

Ако мислиме на безбеден автомобил, мислиме на Volvo. Шведската компанија која веќе долго време работи на сигурноста при возењето. Компанијата на своите купувачи им понуди апликација која ќе ви даде совети во случај на сообраќајна незгода.

Станува збор за апликацијата Car Accident Advisor која ќе има за цел да биде асистенција на возачот откако ќе се случи незгода.

Од компанијата изјавуваат дека со години работат на развивање на ситеми за безбедност кои ќе ги известуваат службите дека се случила несреќа со што да можат веднаш да отидат на местото и да им помогнат на повредените.

Погледнете како тоа функционира.

За авторот

Mr. M