Фитнес

Каква промена ќе добие вашето тело доколку правите 10 склекови на ден?

Напишано од Mr. N

Голем дел од луѓето велат дека малите промени во животот можат да остварат одлични резултати.

Кристен Домонел неодамна го дознала овој факт, па решила да го примени преку додавање малку повеќе вежбање во нејзината вообичаена фитнес рутина.

Погледнете што се случи со неа, односно зошто треба да го примените и вие во вашиот живот

1. Повеќе енергија

Покрај спиењето и вознемиреното утро, кога се сети да направи склекови, а потоа сè друго, почувствува зголемен проток на енергија уште пред кафето.

Оваа енергија го зголемува вашиот ритам на срцето, дишењето и телесната температура, што ќе ве натера да се чувствувате порасположен и полн со енергија.

Дури и пократките периоди на вежбање наутро можат да ги отстранат вознемиреноста и стресот и да го подобрат целовкупното расположение.

2. Мала промена на телото

Иако признала дека не може да се промени многу во еден месец, таа забележала мала промена.

Значи, во зависност од телото, може да забележите мал или никаков напредок.

 

 

За авторот

Mr. N