Успешни приказни

Книги за модата кои мора да ги прочита секој џентлмен

Напишано од The Gentleman

Читањето книги е задолжително за секој џентлмен. Но, има некои книги за модата и стилот кои морате да ги прочитате, или да ги имате кај вас. Ќе започнеме со неколку од нив кои се задолжителни за сите вас, џентлмени.

1.ABC Of Men’s Fashion од Hardy Amies

2.Men And Manners: Essays, Advice And Considerations од David Coggins

3.Military Style Invades Fashion од Timothy Godbold

4. House Of Nutter: The Rebel Of Savile Row од Lance Richardson

5. True Style: The History And Principles Of Classic Menswear од G. Bruce Boyer

6. Permanent Style: The Style Guide од Simon Crompton & Jamie Ferguson

7. Dressing The Man: Mastering The Art Of Permanent Fashion од Alan Flusser

8. The Sartorialist од Scott Schuman

9. The Way We Wore: A Life In Threads од Robert Elms

За авторот

The Gentleman