Апликации

Кои апликации најмногу го празнат вашиот iPhone?

Напишано од Mr. N

Голем број корисници на iPhone не се свесни колку батерија трошат поединечни апликации инсталирани на нивниот уред.

Сепак, оперативниот систем на Apple има интересна опција која може да ви биде од голема помош. На дното на менито “Battery Settings” ќе го пронајдете нивото на потрошувачка на сите ваши апликации. Во менито, можете да ја следите потрошувачката низ изминатите 24 часа или пак седум дена.

Доколку притиснете на иконата на часовникот покрај секоја од апликацииите, ќе погледнете дека колку време една апликација поминува активно, односно во позадина.

Апликациите како Music, Photos и Messages користат многу помалку батерија од убијците како Youtube, Facebook и Instagram.

 

За авторот

Mr. N