Пијалоци

Кои европски земји најмногу консумираат пиво?

Напишано од Mr. N

Мислевте дека Германците се најголеми пивопијци во светот? Епа не се.

На прво место се наоѓаат Чесите со 183,1 литри испиени пива во текот на една година по жител. Друг забавен факт е дека помеѓу првите 10 земји, само Намибиа не е од европскиот континент. На здравје пивото Европејци. 🙂

Погледнете ги 5-те земји во кои се консумира најмногу пиво.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. N