Економија

Кои се 10те најскапи патики за 2016

Напишано од Нино

Сите добро знаеме кои се најпродаваните патики за 2016, кои се најкреативните, и кои се наоткачените. Но ајде да видиме кои се најскапо продадените патики за 2016 година.

Следете внимателно, зошто можеби токму вие имате еден од овие десет пара на патики како дел од вашата домашна колекција –

10. adidas YEEZY BOOST 350 “Pirate Black”

Original price: £160; Resale: £1,020

adidas

9. BAPE x Adidas NMD

Original price: £125; Resale value: £840

8. adidas YEEZY BOOST 750 “Glow in the Dark”

Original price: £280; Resale: £1,200

7. adidas 3D Runner

Original price: £270; Resale value: £1,290

6. Air Jordan 1 “Satin”

Original price: £140; Resale value: £1,580

5. adidas NMD “Red Apple”

Original price: £140; Resale value: £1,800

4. adidas NMD “Pitch Black”

Original price: N/A; Resale value: £2,400

3. Nike HyperAdapt 1.0

Original price: £580; Resale value: £2,800

2. adidas Pharrell Human Race NMD “Friends and Family”

Original: N/A; Resale: £6,000

1. Nike MAG

Original price: N/A; Resale value: £22,600

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)