Автомобили

Кои се најбезбедните автомобили за 2020 година?

Напишано од Mr. M

Во текот на изминатата година, IIHS (Институт за осигурување за безбедност на автопати) воведе иновации во својот систем за проценка, затегнувајќи ги нејзините критериуми, што им отежнува автопроизводителите да ги освојат посакуваните награди во престижниот „Избор на најбезбедни возила“.

Иако критериумите се сменети и подигнати, производителите на автомобили можат да ги следат новостите и успеваат да најдат начин да влезат во ова натпреварување.

Меѓу победниците во категоријата „Избор на најбезбедни возила влегоа Mazda 3, Mazda 6, Mazda CX-5 i CX-3, Toyota Camry, Subaru Outback, Forester и Legacy; Honda Insight  и Nissan Maxima.

Она што можеме да го забележиме е дека брендот Mazda веќе неколку години активно работи на безбедноста на своите возила и тие се повеќе се на врвот.

За авторот

Mr. M