Апликации

Кои се најпопуларните апликации за 2016?

Напишано од Нино

Nielsen ја објави годишната листа за најпопуларните апликации за 2016. И истата е без изненадување на врвот, каде Фејсбук сеуште доминира со бројка од 146 милиони корисници. На второ место е детето на Фб – Facebook Messenger. Следат YouTube, Google Maps, Google Search, Google Play and Gmail. Нас не интересираше и Инстаграм, кој моментално е на осмо место со 74 милиони корисници. Целата листа во продолжение –

tops-digital-chart-1

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)