Луксуз

Кои се најскапите работи кои Бил Гејтс ги има купено

Напишано од The Gentleman

Бил Гејтс е еден од најбогатите луѓе во светот во последните 30 години. Речиси постојано е на врвот. Тој за разлика од другите милјардери своето богатство го троши на хуманитарни акции, донации и истражување за подобар живот за сите.

Тој може да купи што ќе посака, но многупати досега има кажано дека скапите работи не го интересираат. Има часовник од 10 долари, автомобили кои се просечни и се вози во економска класа со авион.

Но, како најбогат мора да има нешто на што потрошил многу пари. Еве кои се тие работи.

1.ДНЕВНИКОТ НА ЛЕОНАРДО ДАВИНЧИ

Во 1994 година Бил Гејтс го купува за 30 милиони долари дневникот на Леонардо Давинчи во кој се наоѓаат неговите размислувања и идеи за животот.

2.ПРИВАТЕН АВИОН BD-700

Овој авион чини 40 милиони долари и е еден од најголемите авиони.

3.КУЌА

Куќата негова чини 127 милиони долари и е огромна.

За авторот

The Gentleman