Водич за патување Пијалоци

Кои се петте најдобри места за пиење кафе во светот?

Напишано од Пјер

Со време само да ви најавиме дека на листава до која дојдовме ја нема Италија, како и Македонија. Ги нема и познатите Старбакс и Хардрок. Листата е фокусирана на оној посебен шмек на кафе барови, затоа што сите добро знаеме колку е битно првото утринско кафе во работните денови, па и за време на викендите. Вкусно кафе, убава локација, утринско сонце и добро друштво. Доволно за еден перфектен ден. Проверете ја листата со 5те најдобри кафе барови во светот, и доколку имате шанса посетете некој од нив. А додека сме на тема кафе, споделете го и вашето омилено место во Македонија.

CAFÉ GRUMPY, NYC

Café Grumpy, NYC. Photographs courtesy of Café Grumpy

CAFÉ CENTRAL VIENNA, VIENNA

Café Central, Vienna. Photographs courtesy of Café Central at Palais Ferstel, Vienna

SECOND HOME, MELBOURNE

Second Home, Melbourne. Photographs courtesy of Second Home

JOHAN & NYSTRÖM, STOCKHOLM

Johan & Nystrom, Stockholm. Photographs by Mr Jonatan Låstbom. Courtesy of Johan & Nystrom

CARAVAN, LONDON

Left: Caravan Bankside, photograph by Ms Kristin Perers. Photographs courtesy of Caravan

За авторот

Пјер