Патувања

Кои се трите нации кои најмногу патуваат?

Напишано од Mr. M

Ако сте личност која што сака да го истражува светот, немојте да се чудите ако сретнете голем број на британци, бидејќи според последните истражувања, британците се нација во Европа која што најмногу патува.

Иако ситуацијата во Британија е се повеќе и повеќе неизвесна поради Брегзит, сепак тоа не ги спречува жителите да патуваат. Според ова истражување британците навистина сакаат да го истражуваат светот, особено Европа.

Позади британците, нација која најмногу патува во Европа се шпанците. Освен што многу патуваат, Шпанија е земја во која најмногу одат туристите од Европа. Добри домаќини, а и добри гости.

На третата позиција се најдоа французите кои исто така се љубители на истражување и откривање на нови дестинации.

За авторот

Mr. M