Фитнес

Кој е најдобар показател за напорната работа во теретана?

Напишано од Mr. N

Мажите кои се обидуваат залудно и неуспешно да ги извадат плочките на стомаците, може да олеснат за момент, бидејќи тие веќе не се најважен критериум за напорната работа во теретана.

Видливите вени се најважен показател

После интервјуто со личниот тренер и модел Elias Carmel за магазинот Details, беа поставени нови стандарди:

“Забележителните вени се нови плочки!”

Нов трофеј кој мора да го содржите, кога станува збор за сериозните вежбачи и љубители на теретана, се видливите вени.

Најважна е цефалната вена, која започнува од шаката до рамото, над бицепсот.

„Кога ќе ја видите таа вена, таа минува низ вашата глава: ‘Луѓе, овој маж е навистина во форма“, тврди Елиас.

„Секој модел кој некогаш учествувал во една од кампањите за Calvin Klein ја содржи оваа вена. Малку е ритуално прашање, но доколку не можете да ја видите, вашите раце не се доволно добри “, открива личниот тренер од Њујорк, Ендру Гинсберг.

 

 

За авторот

Mr. N