Економија Кариера

Кој најмногу профитира додека се продолжува карантинот?

Напишано од Mr. M

Последното нешто што сакате да го слушнете е некој да профитира од вашите страдања, но едноставно така функционираат работите. Коронавирусот е тука и засега нема многу работи што можете да направите во врска со тоа освен да ги миете рацете редовно и да останете дома. Постојат многу компании и услуги што ќе профитираат од сите нас во карантин. И не мислиме само на производителите на маски и тоалетна хартија.

Интернет купување и испорака – Луѓето не одат во продавниците за да го избегнат вирусот, така што нивниот единствен метод за преживување е да порачаат сè што им е потребно преку Интернет.

Онлајн лекари – Во многу држави, луѓето за симптоми што се чувствуваат бараат одговори преку Интернет наместо да одат на клиника. Тие исто така може да платат за да закажат преглед преку Интернет преку Skype.

Онлајн образование – Многу едукативни онлајн страници треба да очекуваат силен прилив на посетители во овој период. Секој треба да најде ново хоби.

Стриминг услуги – Мора да останете во куќата, со што ќе поминете многу повеќе време пред екранот, така што YouTube, Hulu, Netflix.

Услуги за онлајн игри – Сервери на многу онлајн игри како World of Tanks, League of Legends, дури и Minecraft ќе станат мега популарни заради вирусот што го шета светот.

Дилери на канцелариска опрема – За да можат непречено да работат од дома, на луѓето ќе им треба многу работи. Ова значи дека принтерите, копирите и рутерите ќе се продаваат како луди.

За авторот

Mr. M