Нега и одржување

Која е разликата помеѓу Perfume, Eau de Perfum, Eau de Toilette и Eau de Cologne

Напишано од The Gentleman

Во насловот наброивме четири видови на парфеми (така ги нарековме, затоа што на нас Македонците тој израз ни е најприфатлив), Perfume, Eau de Perfum, Eau de Toilette и Eau de Cologne. На сликата подоле има и петти вид Eau Fraiche, па да бидеме искрени прв пат слушнавме за овој вид.

Колку пати ви се случило да седите во парфимерија и да се израдувате на некоја добра цена од некој познат бренд, и на долниот дел од шишенцето да прочитате Eau de Toilette. И нас ни се случило. Но, што е точната разлика помеѓу нив дознајте на следната слика.

Како што гледате главната разлика помеѓу нив е траењето на аромата на парфемот. Од 8 часа кај видот Perfume, па се до само 2 часа кај видот Eau Fraiche. Запомнете ја оваа слика, затоа што секогаш ќе ви се најде при посета на вашата локална парфимерија.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

The Gentleman