Економија

Колку ќе ја чини компанијата Боинг несреќата во Етиопија?

Напишано од Mr. M

Целиот свет деновиве зборува за авионската несреќа во Етиопија и забраната за летање со која што се соочи авиокомпанијата Боинг. Многу земји во светот го приземјија авиното Боинг 737 МАКС 8 поради падот во Етиопија.

Самото тоа направи драстична промена во компанијата, па нејзините акции паднаа за неверојатни 20 милијарди долари за само неколку дена.

Во несреќата која се случи во Етиопија, загинаа 157 лица, а со самото тоа и многу експерти дадоа помал ретинг на компанијата Боинг кој што многу влијаеше на нивните акции.

За авторот

Mr. M