Автомобили

Колку се безбедни најновите модели на автомобили денеска?

Напишано од Mr. M

Оваа година на европскиот пазар се појавија голем број на нови модели автомобили од светските брендови. Последните резултати од сипитувањето на безбедноста на овие модели покажало дека автомобилските брендови на добар начин си ја завршиле работата.

На најновиот EuroNCAP тест беа испитувани повеќе модели на возила меѓу кои,  Audi e-tron, Lexus UX, Mazda3, Renault Clio, Toyota Corolla, Toyota RAV4 и Volkswagen T-Cross. Сите овие автомобили добија најдобра оцена кога станува збор за безбедноста.

Според се ова, може да се види дека политиката на автомобилските компании се фокусира на безбедноста.

Погледнете ги сите тестови во продолжение…

За авторот

Mr. M