Економија

Компанијата Google се соочува со милионски казни

Напишано од Mr. M

Канцелариите на компнијата Google кои се наоѓаат во Њујорк, се трети по загаденост во градот според Бизнис Инсајдер. Поради ова компанијата ќе може да заработи казна од повеќе од 4 милиони долари ако не превземе нешто во врска со тоа.

Седиштето на Google ја прекршува зелената декларација која од највисоките згради во градот бара намалување на емисиите на шетните гасови до 2030 година.

Освен ова, компанијата е има уште едно седиште/канцеларии на Челси за кое што исто така може да заработи казна од 4,3 милиони долари.

За авторот

Mr. M