Метрополи

Конечно листа со најдобро рангираните градови за 2018

Напишано од Пјер

Консултантската фирма Resonance Consultancy објави листа со најдобро рангираните градови во светот за 2018.

6 фактори се земени при истражувањето – place, product, programming, people, prosperity, и promotion. Дополнително се земени во предвид и сите прегледи на социјалните мрежи како Google, Facebook, и TripAdvisor.

Тука некаде подоле на листата е и вашиот следен град за прошетка, затоа размислете внимателно.

Top 10 Cities Ranked
1. London, England
2. New York City, USA
3. Paris, France
4. Moscow, Russia
5. Tokyo, Japan
6. Singapore
7. Dubai, UAE
8. Barcelona, Spain
9. San Francisco, USA
10. Chicago, USA

За авторот

Пјер

1 Коментар