Забава Спортски вести

Конверсот на Michael Jordan од Олимпијадата 1984 продаден за рекорна сума

Напишано од Пјер

Конверсот на Michael Jordan од Олимпијадата во Шпанија во 1984, продадени се за рекорна сума на аукција од $190,373 USD

Финалето на олимпијадата е и последен натпревар на MJ во модел на Конверс. Уште еднаш се докажува дека MJ  е GOAT во секој поглед, не само во кошарката.

Последниот рекорд го држи исто MJ, со “Flu Game” Air Jordan 12s моделот продаден за $104,765 USD во 2013.

За авторот

Пјер