Апликации

Корисно: Nike апликација која ви го мери бројот на патики кој го носите

Напишано од Mr. M

Кога купувате патики, најважно е тие да ви одговараат на стапалото. Според светскиот гигант Nike, тројца на секои пет луѓе носат патики со бројка која не им одговара, а тоа е голема бројка на луѓе кои се жалат дека не можат да ги носат патики.

КОмпанијата Nike реши да го надмине овој проблем со апликацијата Nike Fit.

Оваа апликација користи скенер кој користи компјутерска визија, податоци за науката, машинско учење, вештачка интелигенција и препораки од алгоритми за да ја добиете вистинската големина на патики. Користејќи ја вашата камера, скенерот ги мери вашите стопала.

Мора да признеме дека ова е една од најкорисните апликации досега направени…

За авторот

Mr. M