Успешни приказни

Лекции за стил од кој друга ако не Том Форд

Напишано од The Gentleman

Легендата на машката мода Том Форд има неколку лекции за вас кои морате да ги знаете на памет, или во сон што би рекле. Човекот кој ја движи модата низ годините наназад мора да се слуша.

“Машката гардероба зависи од деталите”

“Да се облекувате добро е одлика на добри манири”

“Сум имал неуспеси. Сум имал работи кои не се перфектни. Но тоа ме враќа назад во рингот за да ги поправам”

“За мене кондурите се најважни, затоа што се ваше огледало. Тие го менуваат начинот на вашето одење”

“Промените во модата доаѓаат од вистинските промени во вашиот живот. Се друго е само декорација”

За авторот

The Gentleman