Пијалоци

Летото е за џин! Најдобрите три коктели со џин

Напишано од Mr. M

Ретко кој пијалок е поразноврсен од џинот. Џинот има култен статус кога станува збор за летен пијалок.  Патем, џин, исто така, се смета за здрав – кога се конзумира умерено… Еве неколку предлози како да го користите џинот најдобро.

Џин и тоник

Нема добра забава без клсичен пијалок! Станува збор за еден од најосвежителните пијалоци за ова време.

Негрони

Уште една класика за познавачите! Ставете Кампари со мраз, џин и Cinzano Rosso. Совршена комбинација!

Џин Мартини “Casino Royale”

Џејмс Бонд знае каков пијалок треба да одбере. Џин, водка и Lillet Blanc се мешаат во мраз и се добива совршен пијалок.

 

За авторот

Mr. M