Најново

LG направи проѕирен телевизор

Напишано од The Gentleman

Технологијата не застанува и оди брзо напред како никогаш досега. Дојде на ред да имаме и телевизор кој е копмлетно проѕирен.

Компанијата ЛГ  го претстави првиот транспарентен 55 инчен телевизор кој претставува и некаов вид на преграда. Ова е идеално решение за спречување на ширењето на Ковид 19 во рестораните.

Оваа најнова технологија за прв пат официјално ќе се представи на CES оваа година. Освен како ТВ преграда може да се користи и како екран каде ќе стои менито, или некоја реклама. Екранот е на допир.

За авторот

The Gentleman