Забава

Лоша вест за младите кои се фанатици на летниот ноќен живот во Скопје

Напишано од Mr. N

Летните дискотеки кои се наоѓаат во Градскиот парк на Скопје нажалост ќе се уриваат и на нивно место ќе се изгради новиот забавен парк за кој веќе се зборува со месеци.

Според проектот, паркот ќе биде на површина од 26.000 метри квадратни, односно освен просторот на сегашниот луна парк, ќе се прошири и на местото на летните дискотеките. Поголема површина за новиот забавен парк како што објаснуваат од кабинетот на градоначалникот Шилегов е потребна, бидејќи во него нема да има реквизити само за деца, туку и адреналински содржини за возрасни.

Како што најави Шилегов на презентацијата на проектот, летово ќе започне постапката за проектирање и набавка на реквизитите, што значи на есен ќе се уриваат познатите летни дискотеки (Хавана, Кабрио).

Доста жална вест за љубителите на летниот ноќен живот…

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. N