Технологија

Mac компјутерите не можат да фатат вирус! – Мит или вистина?

Напишано од Mr. M

Денеска сите сме преправели со технологијата од сите страни па некои се дури и зависни. Постојат некои митови и заблуди поврзани со технологијата на кои луѓето сеуште веруваат. Еве кои се најголемите митови поврзани со технологијата…

  • Треба да почекаме да се испразни батеријата на телефонот за да можеме да ја наполниме пак- Навистина не е важно дали ќе ја полните батеријата кога целосно ќе ви се испразни или не.
  • Mac компјутерите не можат да добијат вируси – Навистна Mac компјутерите се посигурни од оние на Windows, но тоа не значи дека не можат да се фатат вируси и на вашиот Mac
  • Фејбук ги слуша вашите разговори преку микрофонот на мобилниот телефон- многу луѓе веруваат дека Фејсбук ги прислушкува своите корисници па врз основа на тоа им ги прикажува рекламите
  • Повеќе мегапиксели значат подобра камера- Мегапикселите се само една од ставките кои што го одредуваат квалитето на камерата.

За авторот

Mr. M