Водич за патување

Мала прошетка низ најубавите градови на Белгија

Напишано од Пјер

Секогаш кога помислуваме на патување низ Европа, Белгија ја исклучуваме од планот. Голема грешка.

Луѓето ја поистоветуваат Белгија со Брисел, градот на политиката, но тоа е бајаги неточно. Белгија е многу повеќе од Брисел, а тука особено се издвојуваат градовите Бриж и Гент. Двата кој од кој, секој со посебна убавина, и не толку далеку еден од друг. Проверете го видеото, и почнете со размислување за вашето следно патување во Белгија.

За авторот

Пјер