Омилени места

Мала прошетка низ новиот Starbucks во Италија

Напишано од Mr. N

Starbucks на почетокот од овој месец направи огромно пробивање на италијанскиот пазар со отворањето на својата прва продавница во луксузниот Милано. 

Новиот отворен објект на Starbucks создаде хаос кај граѓаните на Милано, како и кај туристите кои формираа огромни редови на чекање со цел да го пробаат најубавото американско кафе. Иако многумина сметаа дека овој објект нема да ја достигне својата слава како во Америка, главно поради убавото италијанско црно кафе, сепак по само неколку дена од своето отворање, оваа продавница се смета за успешна инвестиција.

Starbucks Reverse Roastery е лоциран во самиот центар на Милано каде ентериерот ги одбележува боите и нијансите на кафето.

Ве оставам да уживате во прекрасните фотографии од првиот Starbucks во Италија.

 

 

 

 

За авторот

Mr. N