Автомобили

Мангупско и безвременско – 1964 Porsche 901 Cabriolet Prototype

До средината на 1960-тите продажбата на Porsche 356 била во опаѓање. Како одоговор на тоа Porsche се појави со новиот модел 901. 901 моделот првично беше конструиран и дизајниран како купе, без палнови за кабриолет. Но, во 1964 година под притисок на трговците на Porsche во САД овој модел е дизајниран и како кабриолет.

За авторот

Нино

Нино е алфа и омега за техничкиот дел, неговата работа е одржувањето на моторот кој го движи Friday. Кога не работи на Friday обично дизајнира сајтови во Why Not Communications, прописно навлечен на сите серии кои вклучуваат магии и змејови обожава кафе и музика. Доколку нешто не функционира на Friday како би требало или вашиот банер доцни со поставување тој е човекот кој би требало да го обвините :)