Креатива

Мапа за засолништа на бездомници на билборд во Стокхолм

Напишано од Mr. M

Поради ниските вечерни температури, Стокхолм одлучи да ги смени рекламите на билбордите со мапи кои водат до засолништа за бездомници. Црквите и непрофитабилните организации отворија засолништа поради ниските температури месецов.

Со цел бездомниците полесно да бидат информирани, градот Стокхолм замени 53 реклами со мапи кои водат кон истите. Билбордите содржат информации кои објаснуваат како да бидете волонтер или дел од непрофитабилните организации.

За авторот

Mr. M