Бизнис совети

Марк Кјубан со совет кој што му донел милиони

Напишано од Mr. M

Според еден од најбогатите луѓе во светот, Марк Кјубан, доколку немате продажни вештини, вие нема да може да успеете на ниедно поле.

Научете да преговарате

Во секоја работа имате преговарање. Без разлика дали со купувачите, клиентите или вработените, за се треба да направите одреден договор и услови како ќе работите. Преговарањето е цела наука во бизнис светот.

Бидете упорни

Ако слушнете “не“ како одговор, тоа треба да ви биде предизвик.

Научете се на само дисциплина

Кога работите за голема компанија некогаш можеби нема да имате многу обврски, а сепка да зимате голема плата. Но ако работите на провизија, тогаш вие сами морате да работите доволно за да заработите доволно.

Самодоверба

Работата во продажба е одличен лек за срамот. Преку тоа вие ќе стекнете се поголема самодоверба, особено во кризните ситуации.

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M