Технологија

Машина која може да ви направи пиво

Напишано од martin

За прв пат на пазарот се појави машина која може да произведува пиво и која можете да си ја ставите во кујната. Станува збор за машината Pico U Deluxe која што покрај тоа што може да направи пиво, прави и кафе, чај и свежи сокови. Голем број од познатите светски пивари соработуваа со овој бренд со цел да луѓето да можат да си создадат домашно пиво.

Состојките кои се потребни за да направите пиво наречени “PicoPaks” може да се нарачаат преку интернет и да ви пристигнат до вашиот дом. Моќните пумпи и елементите за греење ги преработуваат сите состојки и постигнуваат температира која е потребна, додека сензорите го следат процесот.

Deluxe верзијата од овој апарат доаѓа во целокупен пакет со сите состојки кои ви се потребни за почеток.

За авторот

martin