Кариера

МАЖИ КОИ ЈА ОДБЕЛЕЖАА 2019: Бојан Саздов

Напишано од Mr. M

Бојан Саздов е маж кој ја одбележа 2019 година. Сигурни сме дека многумина од вас го трошат своето време квалитетно. Така и он. Со своето семејство, придонесуваат за развој кај секој од вас, преку читање на квалитетна литература, како од дома така и од надвор.

Најчесто умерен и смирен, прецизен и темелен во работата, секогаш облечен согласно работата. Голем љубител на спортуување и здрав начин на живот. Бојан е човек кој постојано инвестира во себе.

Image result for бојан саздов

Бојан Саздов оваа година ја одбележа со голем успех, промовирајќи голема кампања за подигнување на свеста за читањето од најмала возраст. Не за џабе рекле дека најсилно оружје е моќта на знаењето.

Image result for бојан саздов

Она што ја одбележа оваа година е големиот јубилеј на книжарница ТРИ и прославувањето на 20 години од нивното постоење. 20 годин е јубилеј за почит. Според него 2020 година ќе биде година која ќе ја одбележат со неколку новитети. Бизнисот е основа од неговата мајка Винка Саздова, позната македонска писателка, но Бојан и неговите браќа Александар и Љубомир успешно ја продолжуваат приказната.

Image result for бојан саздов

 

За авторот

Mr. M