Љубов

Мажите кои имаат кучиња се поздрави

Напишано од The Gentleman

Кучињата не само што ви даваат радост и спокој, тие го подобруваат и вашето здравје. Едно истражување ја разгледало врската помеѓу сопственоста на миленичиња, кардиоваскуларното здравје и факторите на ризик од болести. Во студијата, над 1.769 лица, на возраст меѓу 25 и 64 години, беа постигнати врз основа на Американските здруженија за срце, седум идеални здравствени фактори: диета, индекс на телесна маса, физичка активност, статус на пушење, крвен притисок, гликоза во крвта и тотален холестерол.

Откриле дека мажите кои поседуваат миленичиња (поточно, кучиња) постигнале подобри резултати од оние што не, без оглед на нивната возраст, пол и образование. Да, тие секојдневни прошетки со кучиња не само што го задоволуваат вашето енергично кученце, туку ви носат корист исто толку.

Општо земено, луѓето кои поседуваа миленичиња имаат поголема веројатност да пријават поголема физичка активност, подобра диета и шеќер во крвта на идеално ниво. Не само што вашиот пријател го подобрува вашето физичко здравје, туку тие исто така имаат корист и на вашето ментално здравје. Сопственоста на куче може да ја намали осаменоста, да поттикне социјална интеракција, да ја намали вознемиреноста и да обезбеди структура и цел.

За авторот

The Gentleman