Љубов

Мажите во овие години се најпривлечни на жените

Напишано од Mr. M

Иако секоја жена има различен вкус, сепак постојат некои статистики за тоа кои мажи се најпривлечни за жените. Младоста е еден од најважните фактори кога станува збор за сексот и физичката привлечност. Според истражувачите, мажите во 20-тите години се во најдобра физичка спремност.

Сепак, не се само младите мажи оние по кои жените лудуваат. Тие исто така сакаат и постари мажи. Постојат голем број на жени кои сакаат постари мажи, пред се поради друштвениот и финансиски статус.

Кога ќе ги поминете 30-тите години, кај мажите сексуалната привлечност се намалува. Сепак и за нив постои начин бидејќи според експертите, нашата перцепција за привлечност се менува, па луѓето кои се на наши години или постари ни се атрактивни за разлика кога сме биле млади.

За авторот

Mr. M