Бизнис совети

Милијардерот Чарли Мунгер открива две важни работи за успех

Напишано од Mr. M

Токму оваа 2018 година, Чарли Мунгер достигнал богатство од 1,7 милијарди долари. Многу од младите луѓе низ светот, инспирацијата ја бараат кај познатите и успешни луѓе. Има доста успешни луѓе на светот кои препраснале во милијардери, а еден од нив е Мунгер.

Тој е потпретседателот на компанијата Berkshire Hathaway. Моментално има 94 години, а многу го прашуваат кој е неговиот пат до успехот.

Тој по природа не е човек кој многу сака да зборува за тоа, но пред некое време тој ги открил клучните работи кои според него се важни за создавање на богатство.

Постојат две работи кои што сум ги научил во мојот живот кои ме носат до успехот. Првата работа е никогаш да не се обвинувате самите себе си. Втората и најважна работа е зависта. Никогаш не им завидувајте на другите, гледајте е самите себе. Тоа е најлошиот грев кој нема да ви дозволи да бидете успешни.

За авторот

Mr. M