Стил

Моден водич за мажите кои се во 40-тите години

Напишано од Mr. M

Дали знаете кој е Алесандро Скварци? Тој е италијански претприемач во модната индустрија, извидник на таленти и еден од најфотографираните мажи по кој е познат по неговиот уникатен италијански стил. Неговата активност во модниот бизнис започнала во 90-тите години. Прво започнал како менаџер за бутици, а потоа трговскиот експерт, Скварци ја култивира својата страст кон модниот производ. Не е само брилијантен продавач, туку го разбира пред другите потенцијалот на некои добро познати брендови.

Од раните 2000-ти години, тој е креатор на разни брендови и ги одржува на голем успех, на пазарот низ целиот свет. Помеѓу 2011 и 2013 година Алесандро создава три нови брендови, Фортела, АС65 и Атлантик везди.

Одличен љубител на безвременските работи, Алесандро е еден од најголемите италијански колекционери во овој сектор, како и колекционер на стари автомобили и мотоцикли. Иако веќе е навлезен во неговите 50-ти години, тој е познато лице во модниот свет и со гордост покажува дека годините не ни можат ништо.

Неговиот профил на Инстаграм (instagram.com/alessandrosquarzi) секојдневно го следат илјадници следбеници ширум светот кои го избраа за вистинска икона во машката мода. Алесандро Скварци се смета не само икона на стил во апсолутни термини, туку и оригинален толкувач на вистинскиот италијански начин на живот.

За авторот

Mr. M