Стил

Модна инспирација: Најдобрите машки стилови од првиот ден на Pitti Uomo

Напишано од Mr. M

Двапати годишно, светот на машка мода се спушта на Фортеза да Басо во Фиренца, Италија за еден од најпознатите модни саеми во светот Pitti Uomo. Тоа е местото каде што ќе најдете некои од најголемите машки модни икони на планетата Земја.

Зошто Pitti Uomo е толлку посебен? Затоа што знаеме дека Италија е земја на добриот стил, па кога најдобрите ќе се соберат на едно место, тоа е иснипрација за сите.

И оваа година, Pitti Uomo настанот во Фиренца ги задоволи вкусовите на светот на машката мода. Овој пат се отиде многу подалеку од оделата и шеширите, и бевме сведоци на креативен весел машки моден стил.

Еве неколку машки стилови кои вреди да ги погледнете…

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M