Стил

Модни правила за изглед како Парижаните!

Напишано од Пјер

Парижаните важат за едни од најмодерните мажи во светот. Епа доколку сакате да го копирате нивниот модерен стил (модерниот стил во кој они веруваат, а не оној кој го гледате во Француските клише филмови), држете се до следниве неколку правила –

  1. Заборавете на баретката
  2. Вежбајте го меланхоличниот поглед
  3. Држете незапалена цигара во устата
  4. Форсирајте целосно црн стил
  5. Не го изговарајте зборот “хипстер”
  6. Заборавете на шорцот, заменете го со кратките (до глужд) панталони
  7. Носете бели патики, но ве молиме тоа да не се Адидас Stan Smith
  8. Да за шашава коса, тесна облека и светкави чевли, но не за секого и не во секоја пригода
  9. Лабавите момци не проаѓаат во Париз
  10. Не ја користете фразата voulez-vous coucher avec moi?

За авторот

Пјер