Селебрити Стил

На денешен ден е роден Џорџ Мајк- Најдобрите негови стилски моменти

Напишано од Mr. M

Англиската популарна легенда остави траен белег на поп-културата – и беше светилник со гламурозна светлина за време на мрачниот период во историјата на сексуалната слобода. Гардеробата не го прави човекот, но Џорџ Мајкл знаел дека гардеробата е навистина важна, за во секој момент и прилика.

Неговите модни комбинации секогаш држеле индиции за неговиот приватен живот, но, кога го гледате неговиот стил низ годините, тоа е зачудувачки колку е безвременски.

Ако направиме ретроспектива, се чини дека очигледно клучните елементи на неговиот стил биле очила за сонце и капи, преголеми блејзери и јакни, широки панталони.

За авторот

Mr. M