Економија Кариера

На кој начин Тим Кук го троши своето богатсво?

Напишано од Mr. N

Тим Кук, извршниот директор на Епл, има проценета нето вредност од 625 милиони долари, но тој не претставува типичен технолошки гигант.

Нето вредноста на Кук е пониска од поголем број на извршни директори во светот, заедно со фактот дека тој не води раскошен начин на живот.

Неговото раководсво во Епл доведе до промена во филантропската давање. Погледнете го видеото подолу за да дознаете на кој начин Тим Кук го троши своето богатство.

За авторот

Mr. N