Автомобили

Најбараните 5 автомобили досега од 2019 година

Напишано од Mr. M

Пазарот на нови автомобили во 2019-та година забележа зголемен раст пред се поради тоа што се појавија доста модели на нови автомобили од сите светски брендови.

Само германците во 2019 година, купиле 268.867 нови автомобили од кои 101.414 возила се од домашниот бренд VW. Во месев февруари најбарани брендови на автомобили се Volkswagen (49.965), Mercedes(24.380), Audi (24.050), Ford (21.264) и BMW (17.825).

Првите три места припаѓаат на групацијата VW на чесо со Golf, потоа следуваат VW Tiguan, VW Polo, четврти Mercedes C класа, а петти VW T-Roc.

За авторот

Mr. M