Автомобили

Најбезбедните автомобили за 2019 година

Напишано од Mr. M

Купувањето ново возило врз основа на неговите безбедносни квалитети може да биде збунувачко, но не мора да биде. Ако сте редовен читател на страниците за автомобили, рангови и совети за купување автомобили, веројатно сте забележале дека секое возило денеска многу внимава на безбедноста. За 2019 година, неколку возила постигнаа совршени оценки за безбедност, а еден куп други се приближија. Ако го намалите пребарувањето за ново возило со безбедност како еден од вашите главни приоритети, препорачуваме да започнете овде, каде што ги составивме најдобрите кандидати.

Оваа листа е направена од резултатите од тестот за несреќа на Институтот за осигурување за безбедност на автопати (IIHS) и информациите за тест за несреќи од Националната управа за безбедност во сообраќајот на патиштата (NHTSA)

Hyundai Kona

2019 Hyundai Kona

Mazda CX-3

2019 Mazda CX-3

Mazda6

2019 Mazda6

 Honda Accord

2019 Honda Accord

Hyundai Veloster

2019 Hyundai Veloster

Honda Insight

2019 Honda Insight

Toyota Camry

2019 Toyota Camry

 Kia Optima

2019 Kia Optima

DL_Multifresh_300x250.jpg

За авторот

Mr. M