Економија

Најбогатите италијани во светот

Напишано од The Gentleman

Италијаните и без пари важат за мангупи и мажи со стил. Парите кај нив не влијаат многу. Но, и тие имаат коњи за трка на светксо ниво. Можеби не се ни малку близу до технолошките гиганти но и тоа како има богати.

Најбогат италијан за 2020 година е Џовани Фереро. Кралот на чоколдаите во Италија тежи 27.2 милјарди долари.

Следен на листата е Леонардо Дел Веки и фамилијата кои тежат 25 милјарди долари и се во светот на очилата. На третото место Масиммилијана Ландини Алеоти кои се во светот на фармацевткста индустрија и тежат 20 милјарди долари.

На 4-то и 5-то место се наоѓаат Стефано Песина со 10 милјарди долари и има ланец на аптеки и Џорџо Армани кој тежи 8.9 милјарди долари.

 

За авторот

The Gentleman