Економија

Најбогатите луѓе на светот останале без 44 милјарди долари

Напишано од The Gentleman

Вкупното богатство на најбогатите луѓе во светот е намалено за 44 милјарди долаи. Спрема индексот на Bloomberg најбогатиот човек на планетата Џеф БЕзос, имал најголем пад на богатството губејќи 9 милјарди. По него се Елон Маск и Марк Цукерберг кои загубиле 8.5 и 4.2 милјарди долари, додека Бил Гејтс останал без 2.9 милјарди долари.

Иако се сите 4-ца центмилјардери со богатство поголемо од 100 милјарди, а Џеф Безос вреди и над 200 милјарди долари, можете да замислите колку би имале без овие загуби.

За авторот

The Gentleman