Кариера

Најбогатите луѓе во светот на криптовалутите

Напишано од martin

Во светот на криптовалутите, богатсвото може да настане преку ноќ. Магазинот Forbs состави листа од најбогатите луѓе од криптовалутите.

Крис Ларсен

Проценето богатство до 8 милијарди долари. Тој е основач на Ripla, компанија која на банките им овозможува меѓународни исплати користејќи блокчејн технологија.

Џозеф Лубин

Проценето богатсво од 1 до 5 милијарди долари. Ова е канаѓанец е основач на блокчејн технологијата Etereum. Исто така, тој е споственик на Konsensis, компанија со 600 луѓе во 28 земји која помага крипто компаниите да се основаат.

Ченгпенг Жао

Проценето богатсво до 2 милијарди долари. Тој е основач на најголемата крипто берза Bajnens која денеска има некаде околу 6 милиони корисници.

Камерун и Тајлер Винклвос

Проценето богатство до 1 милијарда долари. Овие браќа купиле биткоини во 2012 година, кога малку луѓе знаеле за нив. Тие ја основале крипто берзата во Њујорк која достигнала до 300 милиони долари дневни трансакции.

 

За авторот

martin